tiistai 13. marraskuuta 2012

Auringonkukansiemenkermaista

Innostuin äkkiä ottamaan valokuvia kattauksista. Harmi, etten ole menossa ainakaan hetkeen töihin ala-asteelle: olisin saanut tosi hienoja hyvä-paha-elämäni kontrastikuvia, kun olisin laittanut rinnakkain kuvan kotiruoasta ja kouluruoasta. Täytyy keksiä jotain muuta.

Härkäpapukastiketta, seesamiporkkanoita, salaattia, auringon-
kukansiemenkermaa. Salainen rakkauteni on herneet.


Ei kovin yllättävästi, auringonkukansiemenistä tehdään kerma samalla tavoin kuin seesamista. Tykkään tosin sekoittaa auringonkukansiemeniin vihreää chiliä, joten mausteissa on vähän eroja.

Auringonkukansiemenkerma

  • 2dl kuorimattomia auringonkukansiemeniä
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • palanen kevät- tai punasipulia
  • puolikas vihreä chiliäpalko
  • hyppysellinen valkopippuria 

Sekoita aineksia mouhentimessa (os. tehosekoitin) noin 2 min. Valmis. Säilyy jääkaapissa kannen alla pari päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti