Belugoilla on vähän ikävä tapa värjätä kaikki mustaksi. Kuvan keitto on kaunisteltu korianterilla ja granaattiomenan siemenillä.
Belugatofukeitto
4 annosta
- 2 dl kuivia belugalinssejä
- 8 keskikokoista jauhoista perunaa
- pieni fenkoli (minun painoi 150 g)
- 2,5 dl keitettyjä kikherneitä (tai yksi säilyketölkillinen)
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl kasvisliemijauhetta
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ½ tl mustapippuria
- ripaus chiliä
- 3 kynttä valkosipulia
- 200 g tofua
- kevätsipulia
- tuoreita korianterinlehtiä
- ½ dl sitruunamehua
- Laita linssit likoamaan reiluun veteen. Vettä pitäisi olla ainakin kaksi kertaa niin paljon kuin linssejä.
- Pese perunat ja pilko pieniksi, heitä kattilaan. (Perunat saa myös kuoria, jos sellainen on tapana.)
- Pese fenkoli ja halkaise se kahtia. Poista kova juuriosa. Pilko pieneksi ja heitä kattilaan.
- Huuhtele linssit siivilässä ja kaada ne sekaan.
- Laita kattilaan myös keitetyt kikherneet.
- Peitä vedellä niin että kaikki ainekset peittyvät.
- Nosta kiehumaan. Lisää samalla kuivat mausteet.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja heitä sekaan.
- Silppua kevätsipuli pieneksi ja heitä sekaan.
- Kun vesi kiehuu, laske lämpöä. Anna kiehua kunnes belugat ovat kypsiä.
- Silppua korianteri ja lisää se yhdessä sitruunamehun kanssa. Anna hautua 5 min. ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti