Maailman paras siemenleipä
Menetelmä: yksi kerrallaanVuoka: leipävuoka
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 20-25 min.
Aineet
- 1 dl tattarijauhoa
- ½ dl kookosjauhoa
- ½ dl kikhernejauhoa
- 1 dl tattarirouhetta
- 1 dl tattari- tai hirssihiutaleita
- 1 dl perunajauhoa
- 1 dl sokerijuurikashiutaleita
- 3 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 rkl psylliumia
- 2 tl ksantaania
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl merisuolaa
- 4 dl siemeniä (käytin kurpitsan-, auringonkukan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)
- 3-4 dl vettä
- 0,5 dl kylmäpuristettua auringonkukka- tai oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia (sitomaan taikinaa ja säilyttämään kosteuden)
- 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Halutessa
- 2 dl punajuuri- tai porkkanaraastetta
Valmistus
Sekoita aineet suuressa kulhossa järjestyksessä, jossa ne on lueteltu. Sekoita huolellisesti siementen jälkeen. Lisää loput aineet ja sekoita. Taikinan pitäisi olla paksumpaa
kuin tavallinen leipätaikina. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 20-25 minuuttia 200ºC. Leivän pitäisi olla tumman
kullanruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti