Luumubrasilianpähkinäkakku
Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: pyöreä kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 45-50 min.
Esivalmistelut
2,5 dl kuivattuja luumuja
2,5 dl vuohenmaitoa tai soijamaitoa
Liota luumut yön yli maidossa.
Kuivat aineet
1,5 dl kinua- tai hirssijauhoa
1 dl saksanpähkinä- tai mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl ksantaania
3 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1,5 dl murskattuja brasilianpähkinöitä
(½ tl merisuolaa, jos käytät soijamaitoa)
Märät aineet
3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
0,5 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Valmistus
Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko luumut saksilla ja sekoita niiden ja maidon joukkoon loput märät aineet. Kaada sitten märkä seos kuivaan ja hämmennä, kunnes aineet ovat sekaisin. Paista 180°C 45 min. Kokeile kypsyys hammastikulla ja jätä tarvittaessa uuniin vielä hetkeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti