maanantai 5. marraskuuta 2012

Lum-mum-mum-mum

Kaikista maailman kontiaisista olen ennen kaikkea luumukontiainen. Tykkään luumuista tuoreina. Tykkään luumuista kuivattuina. Tykkään luumuista keittona. Tykkään niistä jugurtissa ja tykkään niistä leivissä. Tykkään niistä myös kakuissa.

En jaksa juurikaan koristella kakkuja, koska en tykkää syödä koristeita
(ne ovat useimmiten liian makeita), mutta vähän koristeltuna tästä
tulisi mainio joulukakku. Muheva ja pähkinäinen. Teelusikallinen
vaniljabourbonia ja toinen inkivääriä eivät varmaan pahentaisi kokonaisuutta.


Luumubrasilianpähkinäkakku

 

Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: pyöreä kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 45-50 min.


Esivalmistelut

2,5 dl kuivattuja luumuja
2,5 dl vuohenmaitoa tai soijamaitoa

Liota luumut yön yli maidossa.

Kuivat aineet

1,5 dl kinua- tai hirssijauhoa
1 dl saksanpähkinä- tai mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl ksantaania
3 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1,5 dl murskattuja brasilianpähkinöitä
(½ tl merisuolaa, jos käytät soijamaitoa)

Märät aineet

3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
0,5 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä



Valmistus

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko luumut saksilla ja sekoita niiden ja maidon joukkoon loput märät aineet. Kaada sitten märkä seos kuivaan ja hämmennä, kunnes aineet ovat sekaisin. Paista 180°C 45 min. Kokeile kypsyys hammastikulla ja jätä tarvittaessa uuniin vielä hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti