Kehitin tämän reseptin alkusyksystä, kun kaipasin pizzaa. Italialaiset eivät ehkä tunnustaisi tätä edes pizzaksi, ja joku aivan varmasti älähtää, ettei noin monen ainesosan taikina ole yksinkertainen. Ehkä ei, mutta ei se ole itse asiassa kovin monimutkainenkaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, hiiva vaahdotetaan, märät aineet sekoitetaan keskenään ja sitten hiivan kanssa kuiviin. Sekoitetaan. Selkeyden vuoksi olen erotellut märät ja kuivat aineet myös aineluettelossa. (Laitan hiivan vaahtoutumaan juuri tuossa vaiheessa, koska jos teen sen ensimmäisenä, niin kuin usein kehotetaan, se saattaa ehtiä vaahdota kupin reunan yli.)
Tattaripizzapohja
Menetelmä: kuiva-märkä, hiivakohotus
Vuoka: uunipelti
Kohotusaika: 30 min.
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 10+10 min.
Hiivan vaahdotukseen
- 1,5 dl lämmintä vettä
- 1 tl raakaruokosokeria
- 1 pkt kuivahiivaa
Kuivat aineet
- 2,5 dl perunajauhoa
- 2,5 dl tattarijauhoa
- 1,5 dl tattari- tai hirssihiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ksantaania
- 3 rkl psylliumia
- 1,5 tl merisuolaa
- 2 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
Märät aineet
- 2,5 dl lämmintä vettä
- 1 rkl hunajaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Sekoita hiiva ja sokeri pienessä kulhossa lämpimään veteen kunnes hiiva alkaa vaahdota. Sekoita märät aineet keskenään. Kaada kuiviin aineisiin hiivaseos ja märät aineet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti