maanantai 14. tammikuuta 2013

Kissavahdin suklaakakku

Kissavahdille piti tehdä kissanhoitopalkkioksi vegaaninen suklaakakku jo melkein vuosi sitten, mutta ei sitä ole vieläkään tullut tehtyä. Tai olisi, mutta...

Ohjeen etsin joka tapauksessa jo kauan sitten, ja se sopi täydellisesti suklaata rakastavan tiikerin syntymäpäiväkakuksi.

Tunnustan saman tien, etten löydä enää ohjeen englanninkielistä versiota, enkä muista, mistä se on otettu. Yleensä näin hyvän kakun luulisi olevan gluteenittoman jumalattaren sivuilta, mutta jos se on sieltä, en sitä uudestaan löydä. On se mistä tahansa, se on vain hyvin vähän muunneltu. Tässä se kuitenkin suomeksi.



 

 

Kissavahdin suklaakakku


Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: matala kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 25-30 min.
Kuivat aineet
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 rkl ohrakahvijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua vaniljaa

Märät aineet

  • 1 dl muscovadosokeria
  • 2 dl soijamaitoa
  • 0,5 dl soijajugurttia
  • 1 dl makeuttamatonta kurpitsa- tai omenasosetta
  • 120 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 2 rkl kookosrasvaa
  • 1 dl hunajaa tai agavesiirappia
  • 2 tl sitruunamehua


Kuorrute
  • 2 dl ruokosokeria
  • 0,5 dl kylmäpuristettua kookosrasvaa
  • 0,5 dl soijamaitoa
  • 2,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta 

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, lisää soijamaito ja kaakaojauhe.


Valmistus

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet keskenään mouhentimessa tai suuressa kulhossa. Lisää kuiva seos vähitellen märkään ja sekoita mouhentimessa tai vatkaa sähkövatkaimella silkoiseksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 180°C 25-30 min tai kunnes kakku on kiinteä myös keskeltä. Anna jäähtyä, kuorruta ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti