sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Jämäperunarasam ja vegaanin palak paneer


Jostakin syystä on vaikeaa muistaa ottaa valokuvia tamiliruoista. Ehkä, koska ne ovat niin hullun hyviä. Mies pyysi kainosti, jos olisi mahdollista saada joku päivä myös pohjoisintialaista ruokaa: tässä siis vegaanin palak paneer eli palak tofu. Limettinen rasam-keitto on eteläisen reseptin mukaan.

Palak tofu = epäilyttävän näköinen mutta vitsin hyvä pinaattimöyhö
Rasam ♥ Keltainen väri tulee kurkumasta.


Palak tofu


Ainekset

  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • lohmare inkivääriä
  • chilipalko
  • pakkaus kiinteää tofua
  • öljyä 
  • 1/4 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 70 g tomaattipuretta (pieni säilykepurkki)
  • 2 ps pakastepinaattia
  • 2-6 dl vettä
  • 2 rkl soijakermaa

Pilko pieneksi sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Pilko tofu kuutioiksi. Kuumenna öljy ja sinapinsiemenet, kunnes siemenet poksahtavat. Anna sipulin, valkosipulin, chilin ja inkiväärin kuullottua hetki öljyssä, lisää sitten mausteet ja tofu ja anna sen paistua, kunnes reunat muuttuvat kultaisiksi. Lisää tomaattipure ja sekoita se huolellisesti joukkoon. Kaada joukkoon pinaatti, kerma ja vähän vettä. Anna hautua ja lisää vettä aina kun kastike sakenee liikaa.

Jämäperunarasam


Ainekset

  • n. 2,5 dl keitettyä ja kuorittua perunaa
  • tomaatti
  • lohmare inkivääriä
  • chilipalko
  • valkosipulinkynsi
  • öljyä
  • 1/4 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl sambar masalaa tai yhteensä saman verran jauhettua korianteria, juustokuminaa, kanelia ja muskottipähkinää
  • litra vettä
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 rkl korianterinlehtiä

Valmistus

Pilko peruna ja tomaatti kuutioiksi. Silppua inkivääri, chili ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja sinapinsiemenet kattilassa. Kun siemenet alkavat poksahdella, kaada joukkoon inkivääri, chili ja valkosipuli. Hämmennä. Lisää peruna, tomaatti ja mausteet ja anna paistua hetki. Lisää vesi ja korianterinlehdet. Kun vesi kiehuu, laita levy pois päältä, lisää limettimehu ja anna jäähtyä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti