Päällä punasipulia ja arrabbiata-pestoa. |
Suppilovahverofetajuustofocaccia
Menetelmä: kuiva-märkä, hiivakohotus
Vuoka: uunipelti tai laakea matala vuoka
Kohotusaika: 30 min.
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 20-25 min.
Ainekset
- 2 l tuoreita suppilovahveroita
- 200 g fetajuustoa
- 1,5 dl sokerijuurikashiutaleita
- 1 dl kikhernejauhoa
- 2,5 dl tattarijauhoa
- 2,5 dl perunajauhoa
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl psylliumia
- 2 tl ksantaania
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl merisuolaa
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 pussi kuivahiivaa
- 3-4 dl lämmintä vettä
- hyppysellinen raakasokeria
- 0,75 dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia (sitomaan taikinaa ja säilyttämään kosteuden)
- 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
- 0,5 dl soijajugurttia (sitomaan taikinaa)
Päälle
- oliiviöljyä
- tomaattia, sipulia, juustoa, seesaminsiemeniä, valkosipulia, pestoa, suolahiutaleita tai mistä satutkin tykkäämään
Valmistus
Paista suppilovahverot kevyesti pienessä määrässä oliiviöljyä. Murskaa fetajuusto pieneksi.
Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. Sekoita hiiva, sokerihyppynen
ja desilitra lämmintä vettä isossa lasissa tai mukissa. Samalla kun
odotat sen vaahtoutumista, sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, hunaja,
viinietikka, jugurtti, valkosipuli ja loput vedestä. Kun hiiva alkaa
vaahdota, kaada se vesineen kuivien aineiden sekaan, lisää märkä
sekoitus ja sekoita hyvin. Taikinan pitäisi olla huomattavasti paksumpaa
kuin tavallinen leipätaikina. Sekoita joukkoon sienet ja fetajuusto.
Kaada taikina jauhotetulle pellille ja levitä se littanaksi. Voitele oliiviöljyllä ja lisää haluamasi päälliset.
Helppo tapa kohottaa leipä on kääntää
uuni hetkeksi päälle, sammuttaa se ja antaa leivän kohota lämpimässä
uunissa noin puoli tuntia. Puolen tunnin päästä voit kääntää uunin 200
asteeseen ja aloittaa paistoajan laskemisen siitä, kun uuni saavuttaa
tuon lämpötilan. Luonnollisesti voit kohottaa taikinan myös
perinteisesti, jolloin siihen kuluu noin tunti.
Paista 20-25 minuuttia 200ºC. Focaccian pitäisi olla tumman kullanruskeaa ja siitä pitäisi kuulua ontto ääni, kun koputat varovasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti