Nykyään leivon kaiken viljattomana ja vegaanisena. Makeutukseen käytän vain hunajaa ja raakaruokosokeria – niin ja tietenkin taateleita, viikunoita ja rusinoita. Ja mahdollisimman paljon luomua. Kuivahedelmät ostan aina aurinkokuivattuina. Yksi tärkeä syy siihen on, että vältän rikkidioksidia, joka kulkee pakkauksissa nimellä E220 ja on varsinkin astmaatikoille ja lapsille vaarallinen myrkky.
Mutta nämä omenat ovat omalta pihalta. Syyssunnuntaiherkku.
Omenakakku
Menetelmä: aine kerrallaanVuoka: matala kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 20-25 min.
Esivalmistelut
- 3 omenaa, viipaloitu
- 2 tl sitruunamehua
Ainesosat
- 1,5 dl kinuajauhoja
- 1 dl kikhernejauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl ksantaania
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
- 2,5 dl soijamaitoa
- 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 omenaa, pilkottu pieniksi kuutioiksi
Päälle
- juoksevaa hunajaa
- kardemummaa
Viipaloi kolme omenaa ja sekoita niihin pienessä kulhossa varovasti sitruunamehu. Myös viimeiset kaksi omenaa kannattaa pilkkoa kuutioiksi jo nyt.
Sekoita keskenään jauhot, ksantaani, leivinjauhe ja mauste. Lisää loput aineet yksi kerrallaan, ensin sokeri, sitten vähitellen maito, öljy, hunaja ja omenakuutiot.
Levitä voideltuun vuokaan ja asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Levitä lopuksi päälle teelusikalla hunajaa ja ripottele vähän kardemummaa.
Paisto 20-25 min. 180°C.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti