tiistai 16. lokakuuta 2012

Syysilta ja itkettävän kelpo omenarusinakaakku




Ulkona näyttää tältä. Mielestäni siltä, että kunnon ihmisen (tai kontiaisen) tulee istua sisällä ja syödä omenakakkua ja juoda soijamaitoa.

Joskus kun tekee kakkua, alkaa itkettää jo tehdessä, kun siitä tulee niin hyvää. Ainakin minulle käy niin. Tästä omenarusinakakusta ei varmaan tarvitse sanoa paljon muuta. Paitsi että niin meinaa päästä parku syödessäkin.


Omenarusinakaakku

Kakku on tumma muscovadosokerin ja tattarin ansiosta.
Paremman puutteessa kaadoin kostukkeeksi soijajugurttia.
Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: matala kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 20-25 min.


Kuivat aineet
  • 1 dl tattarihiutaleita
  • 1½ dl tattarijauhoa
  • 1 dl manteli- tai saksanpähkinäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa


Märät aineet
  •  1 dl muscovadosokeria tai fariinisokeria
  • ½ dl pehmeää tofua muussattuna tai sama määrä jugurttia
  • ½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 dl omenasosetta tai 1 banaani muussattuna
  • 1 dl soijamaitoa tai muuta maitoa
  • ½ tl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljauutetta

Ja vielä

  • 5 dl pieneksi paloiteltua omenaa
  • 1 dl rusinoita


Päälle

  • nestemäistä hunajaa tai raakasokeria ja kardemummaa tai kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa ja märät aineet keskenään pienemmässä kulhossa. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita, kunnes ovat sekoittuneet taikinaksi. Hämmennä sekaan omenanpalat ja rusinat. Levitä voideltuun vuokaan ja päällystä haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti