Ulkona näyttää tältä. Mielestäni siltä, että kunnon ihmisen (tai kontiaisen) tulee istua sisällä ja syödä omenakakkua ja juoda soijamaitoa.
Joskus kun tekee kakkua, alkaa itkettää jo tehdessä, kun siitä tulee niin hyvää. Ainakin minulle käy niin. Tästä omenarusinakakusta ei varmaan tarvitse sanoa paljon muuta. Paitsi että niin meinaa päästä parku syödessäkin.
Omenarusinakaakku
Kakku on tumma muscovadosokerin ja tattarin ansiosta. Paremman puutteessa kaadoin kostukkeeksi soijajugurttia. |
Vuoka: matala kakkuvuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 20-25 min.
Kuivat aineet
- 1 dl tattarihiutaleita
- 1½ dl tattarijauhoa
- 1 dl manteli- tai saksanpähkinäjauhoa
- ½ dl perunajauhoa
- 1 tl ksantaania
- 1 tl ruokasoodaa
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl merisuolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettua neilikkaa
Märät aineet
- 1 dl muscovadosokeria tai fariinisokeria
- ½ dl pehmeää tofua muussattuna tai sama määrä jugurttia
- ½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 dl omenasosetta tai 1 banaani muussattuna
- 1 dl soijamaitoa tai muuta maitoa
- ½ tl sitruunamehua
- 2 tl vaniljauutetta
- 5 dl pieneksi paloiteltua omenaa
- 1 dl rusinoita
Päälle
- nestemäistä hunajaa tai raakasokeria ja kardemummaa tai kanelia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti