maanantai 22. lokakuuta 2012

Meditatiivisia taatelikeksejä

Olin auttamassa vipassanakurssin pystytyksessä. Tein paljon töitä ja nukuin liian vähän, seuraavana iltapäivänä ajoin kotiin uupumushumalassa. Mutta oli ihanaa meditoida kunnolla. Ja ennen kurssia, kun en vielä ollut vajunut uupiaiseksi, olin leiponut meille naposteltavaksi makeita taatelikeksejä.


Taatelikeksejä keittiömuistiinpanojen kera.


Taatelikinuakeksit


Menetelmä: kuiva-märkä
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 12 min.
Vuoka: leivinpaperilla päällystetty uunipelti

Kuivat aineet
  • 1 dl kinuajauhoa
  • 1 dl tummaa riisijauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • 3 dl kinuahiutaleita
  • 1 tl ksantaania 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa 

Märät aineet

  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 dl muscovadosokeria tai fariinisokeria
  • 1 dl soijajugurttia
  • 2 rkl hunajaa 
  • 1 tl sitruunamehua

Lisäksi

  • 2½ dl pilkottuja taateleita
  • (1 dl murskattuja brasilianpähkinöitä)

Valmistus

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, sokeri, jugurtti, hunaja ja sitruuna. Kaada märkä seos kuiviin aineisiin ja sekoita taikinaksi. Lisää lopuksi pilkotut taatelit (ja pähkinät). Tipauta lusikankokoisia nokareita taikinaa leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista noin 12 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti