Taatelikeksejä keittiömuistiinpanojen kera. |
Taatelikinuakeksit
Menetelmä: kuiva-märkä
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 12 min.
Vuoka: leivinpaperilla päällystetty uunipelti
Kuivat aineet
- 1 dl kinuajauhoa
- 1 dl tummaa riisijauhoa
- ½ dl perunajauhoa
- 3 dl kinuahiutaleita
- 1 tl ksantaania
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl merisuolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Märät aineet
- 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 dl muscovadosokeria tai fariinisokeria
- 1 dl soijajugurttia
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl sitruunamehua
Lisäksi
- 2½ dl pilkottuja taateleita
- (1 dl murskattuja brasilianpähkinöitä)
Valmistus
Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, sokeri, jugurtti, hunaja ja sitruuna. Kaada märkä seos kuiviin aineisiin ja sekoita taikinaksi. Lisää lopuksi pilkotut taatelit (ja pähkinät). Tipauta lusikankokoisia nokareita taikinaa leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista noin 12 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti