Huomasin myös ostaneeni kaappiin ihan liikaa ruokaa siihen nähden, että ylihuomenna siirrymme viikoksi evakkoon Suomenlahden toiselle puolelle, ja sinne ei kuitenkaan raahata juureksia. Tai myskikurpitsaa. Joten höyrytin ja soseutin kurpitsan ja aloin pohtia, mitä siitä voisi tehdä. Toki kurpitsasosetta myydään myös valmiina kaupassa.
Parhaan näköinen kurpitsaleivän ohje löytyi ‒ tietenkin ‒ gluteenittomalta jumalattarelta. Sovelsin sitä vähän (muun muassa veganisoin sen) ja tässä se on. On vaikeaa sanoa, onko se makeaa vai suolaista ja tarvitseeko se levitettä vai ei. Se on kuitenkin jotenkin koukuttavaa. Makeankaipuiset voivat lisätä sokeria.
Melkein makea kurpitsaleipä
Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: leipävuoka
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 40-60 min.
Kuivat aineet
- 2,5 dl hirssijauhoa
- 1 dl tummaa riisijauhoa
- 2,5 dl perunajauhoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl ksantaania
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl tummaa sokeria
Märät aineet
- 6 tl psylliumia
- 3 dl kuumaa vettä
- 1,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2,5 dl kurpitsasosetta
Valmistus
Laita uuni lämpiämään 200°C.
Päällystä leipävuoka leivinpaperilla niin että saat vielä kiinni sivuista (tämä on helppo tapa kellistää valmis leipä ulos vuoasta).
Sekoita kupissa psyllium kuumaan veteen. Jätä paksuuntumaan.
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää öljy, kurpitsasose ja psylliumseos. Sekoita kunnes taikina on silkoista ja kuohkeaa.
Kieräytä leipä jäähtymään ja leikkaa jäähtyneenä (lämmin leipä murenee helposti).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti