perjantai 19. huhtikuuta 2013

Aamiaiskutsujen parhaus

Tässä käy aina vähän näin: kun keksin yhden kivan reseptin, sovellan sitä loputtomiin. Tai ehken loputtomiin, mutta siiheksi, kun keksin uuden reseptin, josta innostun. Nyt innoittajana toimi uusi puuhkuvuoka: maailma muuttui muffinseiksi.

Kuva on aamiaiskutsuilta, jotka ovat minusta paras asia. En ole yhtään aamuvirkku, mutta haluaisin olla, koska pidän aamuista eniten. Juhlatkin tuntuvat kivemmilta, kun on valoisaa ja saa juoda teetä. Näillä kutsuilla oli vaikka mitä herkkuja ja sai askarrella viirejä.

Kun lopulta päästään takaisin kotiin (jossa on sitten upouusi kylppäri), voisinkin itse asiassa järjestää puuhkupohjaiset aamiaiskutsut. Ehkä heti sananmaisteluillallisten jälkeen.






Mustikkabanaanipuuhkut

(myös "muffinseiksi" kutsutut)


Menetelmä: yksi kerrallaan
Vuoka: puuhkuvuoka
Paistolämpötila: 200˚C
Paistoaika: 12-15 min.
Tulee: minun puuhkuvuoalla 7 puuhkua


Aineet

  • 1 tl psylliumia
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl tummaa riisijauhoa
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl jauhettua kardemummaa 
  • 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1,5 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 rkl sitruunamehua 
  • 1 banaani muussattuna
  • 1,5 dl mustikoita


Valmistus


Laita uuni lämpiämään.

Sekoita psyllium kuumaan veteen kupissa ja jätä paksuuntumaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää loput aineet yksi kerrallaan ja lusikoi voideltuihin puuhkuvuokiin. Lisää lopuksi psyllium-seos.

Paista 12-15 min. tai kunnes ruskeita.

Anna jäähtyä muutama minuutti, nosta varovaisesti vuoasta ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti