Kuva on aamiaiskutsuilta, jotka ovat minusta paras asia. En ole yhtään aamuvirkku, mutta haluaisin olla, koska pidän aamuista eniten. Juhlatkin tuntuvat kivemmilta, kun on valoisaa ja saa juoda teetä. Näillä kutsuilla oli vaikka mitä herkkuja ja sai askarrella viirejä.
Kun lopulta päästään takaisin kotiin (jossa on sitten upouusi kylppäri), voisinkin itse asiassa järjestää puuhkupohjaiset aamiaiskutsut. Ehkä heti sananmaisteluillallisten jälkeen.
Mustikkabanaanipuuhkut
(myös "muffinseiksi" kutsutut)Menetelmä: yksi kerrallaan
Vuoka: puuhkuvuoka
Paistolämpötila: 200˚C
Paistoaika: 12-15 min.
Tulee: minun puuhkuvuoalla 7 puuhkua
Aineet
- 1 tl psylliumia
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 dl tummaa riisijauhoa
- 0,5 dl tattarileseitä
- 0,5 dl perunajauhoa
- 1 dl muskovadosokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl ksantaania
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 1,5 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 banaani muussattuna
- 1,5 dl mustikoita
Valmistus
Laita uuni lämpiämään.
Sekoita psyllium kuumaan veteen kupissa ja jätä paksuuntumaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää loput aineet yksi kerrallaan ja lusikoi voideltuihin puuhkuvuokiin. Lisää lopuksi psyllium-seos.
Paista 12-15 min. tai kunnes ruskeita.
Anna jäähtyä muutama minuutti, nosta varovaisesti vuoasta ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti