sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Puuhkuja vauvalle

Ystäväperheeseen tuli vauva, ja vauvapakettiin suklaabanaanipuuhkuja. Jotkut kutsuvat puuhkuja muffinseiksi, mutta minusta puuhku kuvaa paremmin sitä, mitä niille tapahtuu uunissa. "Puuh!" ne sanovat ja puuhahtavat suuriksi. (Joskus ne sanovat: "Plääh!" ja pläähähtävät pläähkyiksi. Yleensä taikinassa on silloin liikaa nestettä ja/tai vuoan kuoppia ei ole täytetty kukkuroilleen.) Taikina ei ole tavanomaiseen tapaan kovinkaan makea, mutta makeutta saa helposti lisäämällä sokeria tai käyttämällä makeampaa suklaata.





Suklaabanaanipuuhkut


Menetelmä: aine kerrallaan
Vuoka: puuhkuvuoka
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 12-15 min.



Aineet

  • 2 tl psylliumia
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 dl tummaa riisijauhoa
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl ksantaania
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa 
  • 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1,5 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 rkl sitruunamehua 
  • 2 kypsää banaania muussattuna
  • 100 g levy tummaa suklaata murskattuna


Valmistus


Pane uuni lämpiämään. Asettele puuhkukuoppiin paperivuoat tai voitele kuopat.
Sekoita psyllium kuumaan veteen kupissa ja jätä paksuuntumaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää loput aineet yksi kerrallaan ja sekoita lopuksi joukkoon psyllium-seos. Lusikoi puuhkuvuokiin.
Paista 12-15 min. tai kunnes kullanvärisiä.
Anna jäähtyä muutama minuutti, nosta varovaisesti vuoasta ja anna vielä jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti