sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Puuh, puuh, sanoi hunajakurpitsapuuhku ja puuhahti vain

No, näistä tuli parhaat puuhkut ikinä. Olen hullaantunut myskikurpitsaan, jota löytää nykyään silloin tällöin myös luomuna, ja virolaista tattarihunajaa tuotiin tällä kertaa Tallinnasta kolmen kilon pönkkä. (Olisin halunnut viiden kilon pönkän, mutta mies vetosi kuljetusteknisiin syihin.)

Siispä hunajakurpitsapuuhkut, os. "gluteenittomat muffinssit". (Eikö ensimmäinen kuulostakin paljon paremmalta?)

Jos ei jaksa itse keittää ja soseuttaa kurpitsaa, niin kuin minä tein, voi käyttää valmistakin sosetta. Sitä saa kaikista isoista kaupoista. Ja luonnollisesti joku vähemmän valikoitunut hunaja käy myös oikein hyvin. Samaten hirssijauhon voi aina korvata tummalla riisijauholla.



 

Hunajakurpitsapuuhkut


Menetelmä: aine kerrallaan
Vuoka: puuhkuvuoka
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 12-15 min.
Tulee: minun vuoallani 9 puuhkua



Aineet

  • 3 tl psylliumia
  • 1,5 dl kuumaa vettä
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 1 dl muskovadosokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa 
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 5 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 1,5 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 tl sitruunamehua 
  • 2 dl kurpitsasosetta
Pinnalle kookoksenkukintosokeria tai muuta tummaa sokeria


Valmistus


Pane uuni lämpiämään. Asettele puuhkukuoppiin paperivuoat tai voitele kuopat.
Sekoita psyllium kuumaan veteen kupissa ja jätä paksuuntumaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää loput aineet yksi kerrallaan, muista myös psyllium-seos. Lusikoi puuhkuvuokiin. Ripottele pinnalle hippunen sokeria.
Paista 12-15 min. tai kunnes kullanvärisiä.
Anna jäähtyä muutama minuutti, nosta varovaisesti vuoasta ja anna vielä jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti