maanantai 15. syyskuuta 2014

Puolukkapiiras

Olen viime aikoina yrittänyt makeuttaa asioita ilman sokeria. Sokerittomuuspropagandassa kehotetaan yleensä luopumaan kaikista makeutusaineista, mutta käytän ainakin hunajaa, kookosnektaria ja karobsiirappia. Taateleita kuluu paljon. Sellaisia kokonaisia, hyviä taateleita. Ei sellaista kovaa mössöä.




Puolukkapiiras (taatelilla makeutettu)


Menetelmä: mouhennus
Vuoka: keskikokoinen piirakkavuoka
Paistolämpötila: 180°C
Paistoaika: 20-30 min.


Pohja

2,5 dl taateleita (jos ovat kuivia, liota 15 min. kuumassa vedessä)
125 g sinistä keijua

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (minä käytin 0,5 dl perunajauhoa + 1,5 dl tattarijauhoa + 1,5 dl tattarileseitä + 1 tl ksantaania)
1 tl NoEgg-jauhetta (tai 1 muna)
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
mantelimaitoa tai vettä tarpeen mukaan

Täyte

4 dl puolukoita
1 rkl perunajauhoa
2-3 dl cashewrahkaa

Cashewrahka

1 dl cashewpähkinöitä (mielellään liotettuna muutaman tunnin, mutta ilmankin onnistuu)
0,5 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
2 rkl hunajaa tai kookosnektaria


Valmistus

1. Aloita pohjan valmistus mouhentamalla taatelit monitoimikoneessa.
2. Lisää keiju ja anna mouhentua vaahtomaiseksi.
3. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita.
4. Jos taikina jää liian kuivaksi, lisää mantelimaitoa ruokalusikallinen kerrallaan.
5. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
6. Valmista cashewrahka sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes koostumus on kermainen. Lisää tarvittaessa nestettä.
7. Sekoita kulhossa keskenään puolukat, perunajauho ja cashewrahka.
8. Kaada täyte varovasti piirakkapohjan sisään.
9. Paista 180°C uunissa 20-30 min. tai kunnes kuori alkaa ruskettua. Anna jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti