perjantai 29. marraskuuta 2013

Siemeniä, siemeniä

Kun leivän nimessä sanotaan, että se on maailman paras, muu esittely ei liene tarpeen. Parasta tuoreena ja paahdettuna.


Maailman paras siemenleipä

Menetelmä: yksi kerrallaan
Vuoka: leipävuoka
Paistolämpötila: 200°C
Paistoaika: 20-25 min.



  Aineet

  • 1 dl tattarijauhoa
  • ½ dl kookosjauhoa
  • ½ dl kikhernejauhoa
  • 1 dl tattarirouhetta
  • 1 dl tattari- tai hirssihiutaleita
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 dl sokerijuurikashiutaleita
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl psylliumia
  • 2 tl ksantaania
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • 4 dl siemeniä (käytin kurpitsan-, auringonkukan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)
  • 3-4 dl vettä 
  • 0,5 dl kylmäpuristettua auringonkukka- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia (sitomaan taikinaa ja säilyttämään kosteuden)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Halutessa

  • 2 dl punajuuri- tai porkkanaraastetta

Valmistus


Sekoita aineet suuressa kulhossa järjestyksessä, jossa ne on lueteltu. Sekoita huolellisesti siementen jälkeen. Lisää loput aineet ja sekoita. Taikinan pitäisi olla paksumpaa kuin tavallinen leipätaikina. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 20-25 minuuttia 200ºC. Leivän pitäisi olla tumman kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti