lauantai 29. syyskuuta 2012

Kookosta ja kinuaa

Tänään on lauantai ja minä leivoin keksejä. Niistä tuli vähän muhkuraisia.


Kookoskinuakeksit

Menetelmä: kuiva-märkä
Vuoka: uunipelti
Paistolämpötila: 180ºC
Paistoaika: 15-20 min.


Kuivat aineet
  • 1,8 dl kinuahiutaleita
  • 2 dl kinuajauhoa
  • 1 dl kikhernejauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Märät aineet
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 5 rkl hunajaa
  • 1,5 dl muscovado tai fariinisokeri
  • 1 muussattu banaani
  • lämmintä vettä tai maitoa/soijamaitoa tarpeen mukaan

Lopuksi
  • 1,5 dl kookosrouhetta tai 2 dl suuria kookoshiutaleita
  • 1 dl rusinoita

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään märät aineet.
3. Kaada märkä sekoitus kuiviin aineisiin ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja tahmaista.
4. Jos tarvitsee, lisää nestettä (vettä tai soijamaitoa) ruokalusikallinen kerrallaan. Taikinan pitäisi olla piparityylinen eli melko kova, niin että se pysyy koossa kun nipistät.
5. Sekoita joukkoon kookosrouhe ja rusinat.
6. Peitä taikina ja anna sen jäähtyä jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
7. Kuumenna uuni 180ºC. Peitä pelti leivinpaperilla.
8. Kieritä kämmenien välissä taikinasta palluroita. Asettele ne pellille ja litistä vähän, mutta ei liikaa.
9. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullanruskeat ja keskusta melkein jähmeä. Keksit rapeutuvat jäähtyessään.